>Bitàcora
Bitàcora

69 - Més sensacions a la tercera edició del concurs "Comparteix els racons de les Illes” [21-11-2007]

Pantallazo de la web http://itineraris.balearsfaciencia.org Després de l’èxit d'anys anteriors, enguany torna el concurs "Itineraris i Racons", que segueix fent-nos descobrir les Illes Balears des de punts de vista diferents. En la tercera edició, aquest concurs ja compta amb més de 400 propostes introduïdes, i ha rebut 13.897visites úniques durant l'any 2007 pel que va camí de convertir-se en una cita imprescindible per als internautes de les Illes Balears. Aquesta iniciativa va néixer des de la Fundació IBIT un vint-i-cinc d'octubre de l’any 2005, dia d'Internet, i s’emmarca en la Setmana de la Ciència que, a més, aquest any coincideix amb l’Any de la Ciència a Espanya. L'objectiu del concurs és fomentar l'adopció d'Internet i l'ús participatiu a la xarxa, entenent que tothom pot compartir i publicar els seus coneixements. El concurs el promou la Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació.

Hi ha sucosos premis pels participants que introdueixin les seves propostes entre el 12 de novembre i el 10 de desembre, en alguna de les cinc categories del concurs. Els premis per als tres guanyadors de cadascuna de les cinc categories, són un mòbil amb camera fotogràfica incorporada, una PDA i un mp3 respectivament, però a més a més, hi ha un gran premi especial per a la millor fotografia de totes les introduïdes. El gran premi consisteix en un viatge amb allotjament per a tres persones, a l’illa de les Balears que esculli el guanyador.

El guanyador del viatge serà el que decideixi un jurat compost per professionals de la Fundació IBIT, la Direcció General de Recerca, Desenvolupament i Innovació, i experts en turisme i fotografia, que seleccionaran de les 6 propostes nomenades per cada categoria, els 3 itineraris guanyadors per cada una d’elles, i a més, un itinerari guanyador del GRAN PREMI entre totes les propostes participants.

Les propostes que es poden trobar a la web d'Itineraris són molt diferents però totes elles ens transporten d'alguna manera a indrets bucòlics, màgics, espectaculars... És com aquell amic que et guia fins a un raconet imprescindible, que de cap manera pots deixar de visitar. Francisco Villegas, i Sergio Torres, guanyadors del gran premi de les edicions anteriors amb la fotografia “Espiant Es Vedrà” i “El Cielo en llamas”, van aconseguir transmetre aquest tipus de sensacions amb la descripció d’imatges espectaculars, que a més, serveixen per a que molts internautes coneguin una mica millor els indrets de les nostres illes.

Tanmateix, la web Itineraris, no es una guia turística convencional, tal i com entenem al recull d’informació imprescindible per visitar un lloc, ja que la d'aquest projecte, és una comunicació de molts a molts que ajuda a impulsar una de les principals fonts de riquesa de la nostra comunitat, però que s'allunya de la comunicació de masses, típicament comercial. En conseqüència sorgeix una imatge més propera a la realitat, i al mateix temps més humana, ja que prové dels veritables amfitrions, la gent que, siguin d'aquí o no, pertanyen a aquest lloc coneixen aquells racons que poden no sortir en les guies.

Amb "Itineraris: comparteix els racons de les Illes Balears", la Fundació IBIT està proposant una innovadora activitat que dóna l’oportunitat a la societat balear, siguin aquests; estudiants, ciutadans, ciutadanes i visitants d’elaborar i donar a conèixer itineraris de turisme científic, cultural, antropològic, natural, històric en les Illes Balears. La iniciativa, és possible, gràcies a la col·laboració de la Conselleria d’Educació i Cultura, i es presenta com una activitat per impulsar l’adopció de l’ús de les TIC, en consonància amb el consens “e-adoption”, que estableix les fases en que les noves tecnologies s’introdueixen en una societat. Així mateix, l’objectiu del portal Itineraris és que els usuaris aprenguin a compartir coneixement a través de la xarxa, i al mateix temps vol promoure el turisme alternatiu dins de les Illes Balears.

En definitiva, la web d’Itineraris i Racons, és una forma de fomentar els principis socials de la Web 2.0 i el turisme 2.0, molt en la línia de la Dream Society, ja que a més de ser una plataforma que genera una sèrie de continguts a partir de la col·laboració i la participació dels internautes, permet transmetre sensacions i sentiments lligats a l’experiència de viure o visitar les Illes Balears.

Ítaca Sans Rosselló
Consultora Àrea Comunicació Digital
Fundació IBIT

Margalida Vera
Consultora Àrea Comunicació Digital
Fundació IBIT

 Noticies relacionades  
  • 18-01-2007 - Es lliuren els premis del II concurs on-line "Comparteix els racons de les Illes" a Menorca [+]
  • 09-01-2007 - Es lliuren a Eivissa els premis del II concurs on-line "Comparteix els racons de les Illes"  [+]
  • 05-01-2007 - Es lliuren els premis del II concurs on-line "Comparteix els racons de les Illes" a les persones participants de Mallorca [+]
  • 21-12-2005 - Es donen a conèixer els guanyadors del concurs "Itineraris i Racons", activitat organitzada per l'IBIT en motiu de la Setmana de la Ciència i el Dia d'Internet. [+]
  • 25-10-2005 - 1a edició del concurs Comparteix els Racons de les Illes Balears [+]
 
 Activitats relacionades  
  • 30-11-2005 [concurs] - Comparteix els racons de les Illes [+]
 
 Bitàcores relacionats  
  • 21-04-2006 - Gimcana Virtual, Itineraris i Racons [+]
 
 Imatges relacionades  
 Web Itineraris i Racons
 
Tornar   Enviar a un amic Imprimir
Parc Bit. Ctra. Valldemossa, Km. 7,4 Edifici 17 - Planta 3ª Porta D-2 07121 Palma de Mallorca Illes Balears, Espanya Tel: +34 971177270/1