>Hemeroteca
Hemeroteca

[18-06-2008] La Fundació IBIT, patrocina i participa amb l'estand Sobre Identitat Digital en el I Congrés de Metaversos d'Eivissa

Entre el 20 i el 22 de juny es portarà a terme el I Congrés de Metaversos, patrocinat, entre d'altres institucions per la Fundació IBIT, que a més comptarà amb un estand permanent, dedicat a l'exposició sobre Identitat Digital “I tu qui ets a Internet”.

El congrés que tractarà el tema del Metaversos, va dirigit a educadors, universitaris, experts, professionals del sector i empresaris interessats a desenvolupar negocis virtuals. També serà interessant pels usuaris de les plataformes 3D, com Second Life i per a tot el públic en general que vulgui familiaritzar-se o conèixer més de prop tot el relacionat amb els mons virtuals, ja que l'esdeveniment compta amb l'assistència de prestigiosos experts nacionals i internacionals que aportaran la seva visió i experiència en aquest camp.

Els metaversos són entorns on es pot interactuar social i econòmicament com icones a través d'un suport lògic en un ciberespai que actua com una metàfora del món real, però sense les limitacions físiques. És tracta d'una realitat que milions de persones utilitzen diàriament, mons virtuals com Second Life, per a múltiples finalitats, entre les quals podem incloure la socialització i creació de comunitats d'interessos, l'aplicació de processos creatius, la investigació, l'educació i formació, o la realització de transaccions econòmiques.

La instal·lació de la Fundació IBIT, vol ser una petita mostra de l'exposició sobre identitat digital “I tu qui ets a Internet” que ha organitzat l'Obra Social Sa Nostra Caixa de Balears i la Fundació IBIT. Amb aquesta exposició, que serà a Eivissa, a partir del gener del 2009, es vol crear consciència de que estar a Internet de forma activa significa també gestionar la pròpia identitat i reputació digital. S'ha de ser conscient de que tot el que fem a Internet (si penjam una fotografia, publicam comentaris o tenim un blog) deixa un rastre i que qualsevol persona pot disposar d'aquesta informació. Alhora, s'ha de saber aprofitar l'oportunitat que ens dóna la xarxa de donar-nos a conèixer i d'utilitzar eines, com els avatars dels entorns virtuals, que ens ajuden a conformar una imatge digital conscient i responsable.

L'estand compta amb una gran pantalla digital, en la que es projecten vídeos sobre la història d'Internet, i com han evolucionat amb ell els nostres hàbits de vida. També disposa d'ordinadors en els que a través de diverses activitats es mostrarà l'importància de la identitat digital. També a través de Josomid els visitants podran conèixer el món virtual de Second Life, utilitzant el seu avatar per a passejar-se dins d'aquest entorn virtual, ja que hi haurà dos ordinadors a disposició del visitants.

Aquest mons virtuals són una via d'accés al coneixement i a oportunitats de negoci, un fòrum de recerca de feina i una oportunitat per a la promoció d'empreses i institucions. Les noves tecnologies, en general, estan revolucionant les maneres de relacionar-se, d'aprendre, de fer negocis, de col·laborar, d'accedir a la informació, i de presentar-la. I és per això que la Fundació IBIT, amb la participació en el I Congrés Nacional Mons Virtuals - Metaversos 2008 també vol participar d'aquesta mirada al futur, analitzant quina pot ser l'evolució i els desafiaments que previsiblement s'hauran d'afrontar des del sector de la innovació.

Es pot descarregar el programa aquí.


 Noticies relacionades  
 • 26-06-2009 - Clausurat el II Congrés de Metaversos celebrat a Eivissa [+]
 • 15-06-2009 - La Fundació iBit col·labora en el II Congrés de Mons Virtuals  [+]
 • 23-12-2008 - L'exposició “I tu, qui ets a Internet?” arriba a Eivissa [+]
 • 10-11-2008 - Arriba a Menorca l'exposició "I tu, qui ets a Internet?" [+]
 • 28-04-2008 - La Fundació IBIT a la Fira de la Ciència d'Eivissa reflexiona sobre la identitat digital [+]
 • 25-03-2008 - Antich visita l'exposició d'Identitat Digital, I tu qui ets, a Internet? [+]
 • 29-03-2007 - La Fundació IBIT participa a la Fira de la Ciència a Mallorca [+]
 
 Activitats relacionades  
 • 26-10-2010 [conferència] - Identidad y Reputación Digital al II Congreso Internacional Menores en las TIC  [+]
 • 29-11-2009 [conferència] - Construcció i projecció d'identitats digitals [+]
 • 26-02-2009 [conferència] - Bel Llodrà i Margalida Castells parlen sobre Identitat Digital a E-Society 2009, a Barcelona. [+]
 • 24-05-2008 [conferència] - Agenda d’activitats de “I tu qui ets, a Internet?” [+]
 
 Imatges relacionades  
 Estand sobre identitat digital al I Congres Nacional de Metaversos 3  Estand sobre identitat digital al I Congres Nacional de Metaversos 4  Infraestructura del Congres per a Second Life  Estand sobre identitat digital al I Congres Nacional de Metaversos 1  Estand sobre identitat digital al I Congres Nacional de Metaversos 2
 
Tornar   Enviar a un amic Imprimir
Parc Bit. Ctra. Valldemossa, Km. 7,4 Edifici 17 - Planta 3ª Porta D-2 07121 Palma de Mallorca Illes Balears, Espanya Tel: +34 971177270/1