>Hemeroteca
Hemeroteca

[29-04-2009] Es lliuren els premis del concurs Itineraris i Racons, en un acte retransmès per videoconferència

Aquest matí ha tingut lloc el lliurament de premis  del concurs interactiu Itineraris i Racons: “Descobreix els racons de les Illes Balears”. L'acte ha començat a les 10'30h de manera simultània per videoconferència a les quatre illes des d'on les autoritats han lliurat els premis a cadascuna de les diferents categories.

A Mallorca, Antonio Manchado, Director General de Tecnologia i Comunicacions del Govern de les Illes Balears, i  Antoni Roig, Director de la Fundació iBit, han connectat a Formentera, Eivissa i Menorca des d'on s'han lliurat els premis als guanyadors i participants de la quarta edició del concurs Itineraris i Racons. La connexió s'ha realitzat des de la Conselleria de Treball i Formació, des d'on també es lliurarà el premi a la categoria de millor itinerari de Mallorca a Margarida Carrió Artigues per; A dins – a fora.

Sònia Cardona Ferrer, Consellera de Cultura del Consell Insular de Formentera, ha fet entrega del premi al millor itinerari de Formentera per; Fent peix sec, de Raquel Gonzàlez Cardona. L'acte  s'ha  realitzat a  la sala de videoconferència del Consell de Formentera.

A Eivissa,  a la Conselleria de Treball i Formació Miquel Ramon Juan, Conseller de Política Territorial, i Pilar Costa, Consellera de Corporació i Comunicació del CIEF han fet entrega del premi a José Miguel Roldán Cívico per l'itinerari; Ses Balandres.

El Gran premi i el premi al millor itinerari de Menorca s'han lliurat a la seu universitària de la UIB i ha estat Josep Sintes Sintes, Tècnic del Departament de Cooperació Local del Consell de Menorca, qui ha fet entrega d'ambdós premis. El premi a la categoria de millor itinerari de l'illa de Menorca ha estat per l'itinerari; Pregonada en calma, de Juan Carlos Gavari Starkie; mentre que el gran premi se'l ha enduit Sandra Benejam Pons, per Ciutadella te crida. Els dos guardonats, van presentar un itinerari acompanyat d'un vídeo, una de les novetats d'aquesta edició.

Enguany el portal web Itineraris i Racons, a més de revisar i actualitzar el seu disseny, ha introduït algunes millores com és la possibilitat d'il·lustrar les propostes d'itineraris, racons i llocs d'interès, no només amb fotografies, sinó també amb vídeos relacionats. Així mateix, s'ha substituït el rudimentari mapa de les Balears per un mapa de Google Maps en el qual els usuaris poden localitzar la ubicació de l'itinerari que descriuen.

En el concurs, s’introdueixen propostes d’itineraris, rutes, o visites d’interès científic o cultural en les que els autors inclouen una fotografia o un vídeo propi i una breu explicació d’aquesta. Les imatges, a més d’estar localitzades sobre un mapa, estan relacionades amb les sensacions que provoquen i també inclouen recomanacions de llocs d’interès turístic a prop d’aquella ruta. D’aquesta manera la pàgina web d'Itineraris i Racons de les Balears és concebuda com un espai per la creació comunitària, l’intercanvi de coneixement i la participació, gràcies als internautes, que un cop registrats, poden votar i opinar sobre les propostes.

En aquesta quarta edició, s'han introduït un totals de 83 propostes, i s'ha de destacar la qualitat de les propostes introduïdes que presenten descripcions molt acurades, bona redacció, i evidencien l'esforç per utilitzar tots els recursos que ofereix el portal. No en va, aquesta és la quarta edició dels concurs, el que ha permés fidelitzat molt els usuaris del portal,  que ja compta amb 2958 usuaris i 700 itineraris de les illes Balears introduïts per usuaris residents a les illes i també per visitants que s'acosten a conèixer-les.

El portal itinerarisiracons.net, té un Page Rank de 5/10, i rebé al 2008, 21.144 visites úniques, que representaren un tràfic de 23.26 GB. Durant el període que va durar el concurs, es van registrar; 22.7846 paàines vistes i es va generar 5.55 GB de tràfic. Amb tot, el portal, a més de ser una magnífica eina d'alfabetització digital, és un referent pels grups excursionistes, els turistes i per a tots aquells internautes que busquen informació de les nostres illes de primera mà. 

 Noticies relacionades  
  • 18-02-2009 - Guanyadors de la IV edició del concurs "Comparteix els racons de les Illes" [+]
  • 25-02-2008 - Es lliuren a Menorca els premis del III concurs on-line “Comparteix els racons de les Illes” [+]
  • 19-02-2008 - Celebrat el lliurament dels premis de la tercera edició del concurs on-line "Comparteix els racons de les Illes" als participants d’Eivissa [+]
  • 18-01-2007 - Es lliuren els premis del II concurs on-line "Comparteix els racons de les Illes" a Menorca [+]
  • 09-01-2007 - Es lliuren a Eivissa els premis del II concurs on-line "Comparteix els racons de les Illes"  [+]
  • 05-01-2007 - Es lliuren els premis del II concurs on-line "Comparteix els racons de les Illes" a les persones participants de Mallorca [+]
  • 25-10-2005 - 1a edició del concurs Comparteix els Racons de les Illes Balears [+]
 
 Activitats relacionades  
  • 10-12-2008 [concurs] - IV Edició del concurs “Comparteix els racons de les Illes Balears” [+]
 
 Imatges relacionades  
 Josep Sintes Sintes, Tècnic del Departament de Cooperació Local del Consell de Menorca i Juan Carlos Gavari Starkie, guanyador del premi al millor itinerari de Menorca  Josep Sintes Sintes, Tècnic del Departament de Cooperació Local del Consell de Menorca i Sandra Benejam, guanyadora del Gran Premi de la IV edició del concur Itineraris i racons.  Participants que assistiren a l'acte de lliurament de premis a Menorca  Antoni Manchado (Director General de Tecnologia i Comunicacions), Margarida Carrió (guanyadora de la categoria de residents a Mallorca) i Antoni Roig (Director de la Fundació iBit)  Antoni Manchado i Antoni Roig pendents de la connexió entre les illes a través de la pantalla  El senyor Antoni Manchado amb la guanyadora de la categoria de residents a Mallorca, Margarida Carrió  Imatge de la videoconferència on apareixen les quatre illes connectades  Imatge d'un dels vídeos guanyadors  La guanyadora mallorquina Margarida Carrió, Antoni Manchado i Antoni Roig després d'haver-li lliurat el premi  Monitor on es visualitza la connexió entre les quatre illes a través de la videoconferència  Projecció de la videoconferència entre Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera  Sònia Cardona Ferrer, Consellera de Cultura del Consell Insular de Formentera, fent entrega del premi per Fent peix sec, de Raquel Gonzàlez Cardona
 
Tornar   Enviar a un amic Imprimir
Parc Bit. Ctra. Valldemossa, Km. 7,4 Edifici 17 - Planta 3ª Porta D-2 07121 Palma de Mallorca Illes Balears, Espanya Tel: +34 971177270/1