>Hemeroteca
Hemeroteca

[18-06-2009] L'iBit posa en marxa un portal temàtic de ciències marines en col·laboració amb l'Instituto Español de Oceanografía (IEO)

El portal ofereix informació de la pròpia xarxa, notícies, activitats, i experiències dels diferents membres d'aquesta, que integra tota una serie d'infraestructures destinades a la investigació, la recerca i el desenvolupament tecnològic en ciències marines.

El portal web, en funcionament des de l'11 de juny, ha estat desenvolupat per la fundació iBit i s'emmarca en el projecte RTCM ( Red Temática de Ciencias Marinas) que  consisteix en la creació d'una xarxa de jerarquia superior per a donar suport a diferents Infraestructures Científiques  i Tecnològiques Singulars (ICTS) i el desenvolupament d'aquest portal web informatiu.

Les ICTS marines són instal·lacions úniques i excepcionals, que sota el coordinació de l'Instituto Español de Oceanografía (IEO) i el Ministerio de Ciencia e Innovación tenen una importància de caràcter estratègic en investigació i/o desenvolupament tecnològic en ciències marines, que justifica la seva disponibilitat a tot el col·lectiu d'R+D+i i a la societat en el seu conjunt a través d'eines com aquest portal.

Aquest centres i infraestructures que formen la xarxa RTCM estan orientades a aspectes relacionats amb els riscos naturals, el canvi climàtic, la contaminació, l'explotació dels recursos i la biodiversitat marina. L'objectiu prioritari és l'observació (presa i tractament de dades) del mitjà marí, dels impactes de l'activitat antròpica i del canvi climàtic, així com el seu modelatge, usos educatius, de formació i divulgació. D'aquesta manera, s'afavoreix la creació d'un escenari de major interacció entre científics, tecnòlegs, educadors i gestors, que contribueix a posar l'R+D+i al servei de la ciutadania, del benestar social i del  desenvolupament sostenible.

Els usuaris del portal al qual es pot accedir a traves de l'url: http://www.redictsmarinas.ieo.es/, poden consultar els diferents apartats del web com; notícies, activitats, enllaços o el  calendari de reunions de la Red ICTS Marinas. També s'hi troba informació sobre les activitats i projectes de diferents infraestructures com el Sistema d'Observació Costaner de les Illes Balears (SOCIB), Unitat de Tecnologia Oceanogàfica (UTO) , Observatorio Oceanográfico Costero de la Región de Murcia (OOCMur), Plataforma Oceánica de Canarias (PLOCAN), o el Marine Advanced Research center for Environment and Security (MAREAS).

 Projectes relacionats  
  • Red Temática de Ciencias Marinas (RTCM) [+]
 
Tornar   Enviar a un amic Imprimir
Parc Bit. Ctra. Valldemossa, Km. 7,4 Edifici 17 - Planta 3ª Porta D-2 07121 Palma de Mallorca Illes Balears, Espanya Tel: +34 971177270/1