>Hemeroteca
Hemeroteca

[04-10-2010] Signatura del conveni per a la co-gestió de 10 telecentres i lliurament de diplomes als Dinamitzadors

Pilar Costa, Consellera d'Innovació Interior i Justícia, i Xico Tarrés President del Consell d'Eivissa,  signen un conveni de col·laboració per a la co-gestió de la XarxaBit; Xarxa de Telecentres de les Illes Balears a Eivissa. El conveni en el que participen  la Fundació iBit, el Consell d'Eivissa i els ajuntaments de Sant Antoni de Portmany i d'Eivissa,  servirà per a coordinar esforços en la co-gestió d'un total de 10 telecentres a Eivissa. A més de la firma del conveni de col·laboració les persones encarregades dels Telecentres de la XarxaBit  reben  els diplomes del curs de Dinamitzadors de Telecentres. A l'acte també hi assisteix Antonio Manchado, Director General de Tecnologies i Comunicacions.

La XarxaBit és un projecte de la Conselleria d'Innovació Interior i Justícia emmarcat en el Plan Avanza, del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, encarregat per la Direcció General de Tecnologia i Comunicacions a la Fundació iBit. La creació d'aquests punts públics d'accés a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) persegueix minimitzar el risc de fractura digital, així com afavorir la inclusió de col·lectius amb risc d'exclusió, fomentar el teletreball, o apropar els serveis d’Administració electrònica als ciutadans.

La signatura d'aquest conveni de col·laboració farà realitat la dotació d'un total de 10 telecentres a Eivissa que seran gestionats des de la pròpia estructura de les següents entitats locals participants.

Gestionats pel consell d'Eivissa:

 • Punt Bit Viver d'empreses d'Eivissa
 • Punt Bit de Sant Carles
 • Punt Bit de Santa Gertrudis
 • Punt Bit de Jesús
 • Punt Bit de Cala de Bou
 • Punt Bit Puig de'n Valls

Gestionat per l'Ajuntament d'Eivissa:

 •  Punt Bit Eivissa

Gestionat per l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany:

 •  Punt Bit de Sant Rafel
 •  Punt Bit de Santa Agnès de Corona
 •  Punt Bit de Sant Mateu
Mapa Xarxa Bit

La fundació iBit a través d'aquest conveni es compromet a l'aportació de l'equipament informàtic, el mobiliari i els suports gràfics  necessaris per a cobrir els telecentres, així com en la creació d'una Oficina Tècnica i Help Desk, una Oficina de Coordinació i d'una Plataforma Digital i de Continguts. Per altra banda, la participació de les entitats locals firmants garanteix la continuïtat del projecte quan a manteniment i gestió del telecentres a cadascun dels municipis. D'aquesta manera es crearan dos telecentres nous a Sant Antoni de Portmany, s'incorporaran els sis  existents del Consell d'Eivissa i el telecentre de Sant Mateu depenent de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany. Aquests telecentres es renovaran totalment i es dotaran de nou equipament informàtic. Esta previst que la posada en funcionament d'aquests telecentres acabi abans de finals de 2010.

 Noticies relacionades  
 • 15-10-2010 - Signatura del conveni per a la co-gestió de cinc telecentres a Mallorca i lliurament dels diplomes als dinamitzadors  [+]
 
 Projectes relacionats  
 • Manteniment i dinamització de la Xarxa de Telecentres de les Illes Balears (XarxaBit) [+]
 • XATIB: Xarxa de Telecentres de les Illes Balears [+]
 
Tornar   Enviar a un amic Imprimir
Parc Bit. Ctra. Valldemossa, Km. 7,4 Edifici 17 - Planta 3ª Porta D-2 07121 Palma de Mallorca Illes Balears, Espanya Tel: +34 971177270/1