>Hemeroteca
Hemeroteca

[16-12-2010] L'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC) posada en marxa també a Mallorca

Aquest 16 de desembre es posa en marxa  la prova pilot de desplegament de l'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC) a Mallorca. A les 12h, a la sala d'actes del centre Flassaders de Palma al carrer Ferreria 10,  el director general de Tecnologies i Comunicacions, Antoni Manchado, juntament amb el director de la Fundació iBit, Antoni Roig, aprofiten l'acte per donar a conéixer als mitjans de comunicació aquesta acreditació.

Vint-i-cinc aspirants realitzen aquesta prova pilot de manera gratuïta, amb la que obtindran un certificat que té validesa oficial a Catalunya i que es preveu que en un futur sigui homologable a les Illes Balears. Aquesta acreditació permetrà als ciutadans demostrar els seus coneixements TIC mitjançant una prova o examen que n'acreditarà les seves competències, és a dir, la combinació de coneixements, habilitats i actituds pel maneig de les noves tecnologies i no només coneixements estrictament instrumentals i basats en productes concrets.

D'aquesta manera es comptarà amb una acreditació oficial, adreçada a la ciutadania en edat laboral que la capaciti per a la incorporació en la Societat de la Informació. Els seus objectius, entre altres, són:

  • Millorar qualitativament l'ús de les TIC
  • Augmentar la qualitat i l'estandarització de la formació en TIC.
  • Incrementar la cohesió digital.
  • Homogeneïtzar els nivells competencials de referència pel mercat de treball afavorint la integració de les empreses en la Societat de la Informació.
  • Incrementar la demanda de les TIC.

Aquesta acreditació suposarà doncs, tota una sèrie de beneficis, tant per la ciutadania, com per l'Administració Pública, i les empreses:

  • Pel que fa als ciutadans, els permetrà comptar amb una nova acreditació homologada que per primera vegada acredita les seves competències digitals (i no les habilitats en l'ús de productes informàtics concrets), per la qual cosa els podrà ser útil en diversos contexts, ja sigui en l'àmbit professional, personal o social. Aquesta acreditació considera les tecnologies de la informació i la comunicació no estrictament com a tecnologies, sinó com el mitjà de comunicació, informació i societat en xarxa, per la qual cosa constitueix una forma d'avaluació nova de les capacitats genèriques a partir de les quals la persona pot aprendre constantment i adaptar-se de manera dinàmica a un entorn canviant. Per exemple, un ciutadà podrà acreditar, entre altres, les competències en tecnologia digital i ús de l'ordinador i del sistema operatiu, sigui quin sigui aquest, i navegació i comunicació en el món digital.
  • Respecte a l'Administració Pública, aquesta comptarà amb una acreditació oficial que avalua les capacitats dels usuaris en el maneig de les TIC, que en el futur podrà ser considerada un mèrit o requisit en els processos de selecció de personal funcionari i laboral. L'acreditació suposarà a més un avanç perquè representa l'harmonització entre els diferents currículums existents i entre els sistemes de formació i qualificació professionals del nostre país. Com a exemple, es podrà evitar que l'Administració Pública hagi de realitzar una prova concreta d'avaluació de coneixements TIC per cada oposició que realitzi.
  • Les empreses veuran facilitats els seus processos de selecció pel que fa a coneixements de sistemes operatius i aplicacions informàtiques, al comptar amb una acreditació que els homogeneïtza per primera vegada.
  • Pels centres de formació (públics i privats) serà una oportunitat d'oferir formació per a l'obtenció d'aquesta nova titulació, fet que podrà incidir positivament en el teixit productiu de la comunitat.

Aquest projecte està finançat amb fons del Plan Avanza, pla cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i per la Direcció General de Tecnologia i Comunicacions de la Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia del Govern de les Illes Balears.

 Noticies relacionades  
  • 28-06-2011 - El balanç d'ACTIC es presenta a Barcelona [+]
 
 Imatges relacionades  
 Antoni Manchado, Director General Tecnologia i Comunicacions i Antoni Roig, Director de la Fundació iBit, comproven el funcionament d'ACTIC  Antoni Manchado, Director General Tecnologia i Comunicacions i Antoni Roig, Director de la Fundació iBit, visiten el telecentre del centre Flassaders a Palma  Participants a la prova ACTIC desenvolupada al centre Flassaders
 
Tornar   Enviar a un amic Imprimir
Parc Bit. Ctra. Valldemossa, Km. 7,4 Edifici 17 - Planta 3ª Porta D-2 07121 Palma de Mallorca Illes Balears, Espanya Tel: +34 971177270/1