>Hemeroteca
Hemeroteca

[11-04-2011] Gran acceptació de l'activitat Descobreix les molècules! a la Fira de la Ciència 2011

La Fundació iBit, en el marc de la Fira de la Ciència 2011, va presentar l'activitat "Descobreix les molècules virtuals!", l'objectiu de la qual és apropar els mons virtuals a la societat balear, especialment al camp de l'educació, com a eina útil i divertida alhora. El punt de trobada fou al recinte de Fires i Congressos d'Eivissa i Formentera els passats dies 7, 8 i 9 d'abril.

L'activitat constava d'una aplicació de realitat augmentada, desenvolupada per Explor3D, l'Observatori sobre Metaversos (Vídeo jocs - Móns virtuals - Realitat virtual). Els visitants van poder realitzar composicions químiques de dos elements que manipulaven a través d'una aplicació de realitat augmentada en 3D. Una webcam captava els moviments físics de la persona i els reproduïa en una pantalla de gran format on es veia com es combinaven les diferents molècules virtualment.

La consellera d'Innovació, Interior i Justícia Pilar Costa descobrint la molècula"Descobreix les molècules virtuals!" va comptar amb una gran participació, tant dels altres organitzadors dels estands (centres educatius, universitats, centres de  recerca, institucions científiques, administracions i empreses privades relacionades amb el món de la ciència i la tecnologia) com dels al·lots que hi participaven. Així, durant els tres dies de la Fira van passar pel recinte 10.203 visitants, i es comptabilitzaren 2.400 molècules trobades a l'activitat de l'estand de la Fundació iBit. També va visitar l'estand la consellera d'Innovació, Interior i Justícia Pilar Costa, que va participar en l'activitat. 

A més d'aquesta activitat pensada pels més joves, a l'estand de la Fundació iBit també es va donar informació de projectes de la Fundació iBit relacionats amb els entorns virtuals, com per exemple, Play4Health, la plataforma per a la tele-rehabilitació desenvolupada per l'àrea de sanitat de la Fundació iBit. L'estand va servir també per informar sobre el proper Congrés sobre Mons Virtuals i Metaversos, que organitza Explor 3D amb la col·laboració de la Fundació iBit. 

La Fira de la Ciència és organitzada per la Universitat de les Illes Balears i el Govern de les Illes Balears, mitjançant la Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia i la Conselleria d'Educació i Cultura. 

 Noticies relacionades  
  • 15-02-2012 - Una nova edició del Congrés Internacional de Metaversos se celebrarà a Eivissa [+]
  • 05-04-2011 - L'iBit a la Fira de la Ciència amb l'activitat "Descobreix les molècules virtuals!" [+]
 
 Activitats relacionades  
  • 09-04-2011 [jornada] - Descobreix les molècules virtuals! Fira de la Ciència 2011 [+]
 
 Imatges relacionades  
 Estand de la Fundació iBit a la FC11  Fira de la Ciència 2011, d'esquerre a dreta: Miquel Lluís Mestre, consultor de la Fundació iBit; Antoni Roig, director de la Fundació iBit; Aitor Morràs i dos tècnics d'Explor 3D.  Grup d'estudiants realitzant l'activitat Descobreix les molècules!  Fira de la Ciència de les Illes Balears 2011
 
Tornar   Enviar a un amic Imprimir
Parc Bit. Ctra. Valldemossa, Km. 7,4 Edifici 17 - Planta 3ª Porta D-2 07121 Palma de Mallorca Illes Balears, Espanya Tel: +34 971177270/1