>Hemeroteca
Hemeroteca

[15-02-2012] Una nova edició del Congrés Internacional de Metaversos se celebrarà a Eivissa

La Fundació iBit i el Govern de les Illes Balears donen suport a una nova edició del congrés internacional sobre realitat virtual i 3D.

Logotip Congrés Internacional de Metaversos 2012Ahir es va reunir el comitè científic de l'Observatori 3D per treballar amb la definició del proper esdeveniment 3Dweek-CIM 2012 que es realitzarà del 12 al 16 de setembre a Eivissa. La Fundació iBit i el Govern de les Illes Balears, com a socis fundadors de l'Observatori, donen el seu suport a aquesta activitat i reafirmen el seu interès en la realitat virtual i el 3D.

Els diferents científics congregats a la reunió definiren els continguts de les activitats que conformaran el programa del 3Dweek-CIM, el qual servirà com a punt de demostració de les aplicacions del 3D a àmbits com l'educació, la formació, l'ocupació, les relacions professionals, etc.

La realitat virtual i el 3D formen part de les línies de treball de la Fundació iBit en l'àmbit de la Telemedicina, Telerehabilitació o aprenentatge d'idiomes en línia. És el cas de projectes com Play for Health o CUPID, dos sistemes de rehabilitació a domicili basats en la realitat virtual i els vídeojocs o, el projecte SINA, en col·laboració amb la UIB, que utilitza aquest tipus de noves tecnologies per fer accessible l'ordinador a persones amb discapacitat amb la implantació d'un ratolí facial.

A la reunió assistiren catedràtics de diferents universitats espanyoles com la Universitat Complutense de Madrid, la Politècnica de València, la Universitat de Vigo i la de Granada. Per part de la Universitat de les Illes Balears assistiren els dos acadèmics Francisco Perales, Director de la Unitat de gràfics i visió per ordinador i intel·ligència artificial i Juan Montes de Oca, Director de la Unitat d'Animació i tecnologies audiovisuals.

El Congrés Internacional Metaversos, després de celebrar tres edicions, dóna un enorme pas evolutiu passant a denominar-se 3D Week-CIM, ampliant substancialment les propostes d'anys anteriors per oferir un esdeveniment que reunirà a investigadors, universitats, formadors, professionals, usuaris i  públic en general. Aquesta evolució es veurà reforçada amb una agenda repleta d'activitats relacionades amb el 3D estructurades en dos grans blocs:

- 3D WEEK: Serà la principal novetat d'aquest any, un esdeveniment creat per als professionals i la indústria, que disposaran d'un espai expositiu en el qual es desenvoluparan diferents activitats i demostracions d'aplicació de les 3D.

- CIM 2012 (Congrés Internacional Metaversos): El Congrés Internacional Metaversos es consolida en la seva quarta edició com un referent per a científics, investigadors, universitaris, professionals, empresaris i usuaris de les plataformes 3D que volen ampliar o reforçar els seus coneixements sobre les seves possibilitats. Les àrees temàtiques del congrés es dividiran en educació, gràfics, vídeojocs i plataformes i dispositius.

En els propers mesos es farà públic al web explor3D.org el call for papers per a tots aquells que vulguin presentar les seves propostes.

Explor3D és el nom que rep el primer Observatori espanyol dedicat a la recerca, el desenvolupament, la promoció i la coordinació de la indústria i la cultura associades a l'ús de les tecnologies vinculades al 3D. Aquesta entitat sense ànim de lucre, a modo de cluster, pretén ser el focus de transmissió del coneixement i transferència tecnològica a empreses, institucions i població en general per al seu aprofitament amb la finalitat de millorar la competitivitat espanyola i balear en matèria de realitat virtual i 3D i aglutinar els esforços perquè hi hagi una estratègia compartida per tots aquells actors que estan sorgint dins l'entorn d'aquestes tecnologies.

La resta de socis de l'Observatori Explor3D són: Consell d'Eivissa, Universitat Complutense de Madrid, Universitat de Vigo, VirtualMind (Eivissa), Other Side Mirror, Associació Hispagrid, María Luisa García Guardia, professora i investigadora de la Universitat Complutense de Madrid, delegada de direcció d'ICONO 14.

 Noticies relacionades  
  • 11-04-2011 - Gran acceptació de l'activitat Descobreix les molècules! a la Fira de la Ciència 2011 [+]
  • 12-05-2010 - L'iBit organitza el Joc dels Enigmes a l'edició de la Fira de la Ciència 2010 [+]
  • 15-01-2010 - Neix a Eivissa el primer Observatori espanyol dedicat a la recerca i la promoció de les tecnologies vinculades al 3D [+]
 
 Activitats relacionades  
  • 18-04-2011 [jornada] - III Congrés Metaversos 2011 a Eivissa [+]
 
 Imatges relacionades  
 Assistents a la reunió del comitè científic de l'Observatori 3D
 
Tornar   Enviar a un amic Imprimir
Parc Bit. Ctra. Valldemossa, Km. 7,4 Edifici 17 - Planta 3ª Porta D-2 07121 Palma de Mallorca Illes Balears, Espanya Tel: +34 971177270/1