>Hemeroteca
Hemeroteca

[06-03-2012] Dr TIC ja té el suport de la Cambra de Comerç de Mallorca, PalmaActiva i Tria Serveis de PIMEM

El director general d'Innovació i Desenvolupament Tecnològic, Antoni Mateos Sastre, i el vicepresident executiu de la Fundació iBit, Miquel Bernat Bosch, presentaren ahir al Parc Bit el projecte, en un acte que comptà amb l'assistència de nombrosos empresaris i emprenedors, els quals pogueren ampliar la informació mitjançant una presentació tècnica acompanyada de la projecció del vídeo promocional de Dr. TIC.

El Dr. TIC és un servei d'assessorament de la Fundació iBit finançat per la Direcció General d'Innovació i Desenvolupament Tecnològic del Govern de les Illes Balears dirigit a empreses, amb l'objectiu d'ajudar a millorar la seva competitivitat a través de la incorporació de recursos, eines i aplicacions TIC (Tecnologies de la Informació i les Comunicacions).

Amb el Dr. TIC, accessible a través de drtic.ibit.org, les empreses de les Illes Balears poden tenir una visió general de l'ús de les TIC en el seu negoci, i obtenir alhora tota una sèrie de recomanacions personalitzades, recursos formatius i ofertes de cursos i tallers que les encaminaran cap a l'adopció de formes de treballar més òptimes, noves possibilitats de comercialització dels seus productes i serveis o cap a posicions més favorables en el mercat i enfront de la competència.

Suport de diferents entitats empresarials de les Illes Balears:
Foto de grup Dr. TIC, Fundació iBit amb els col·laboradors empresarials
Per tal d'arribar als beneficiaris finals, la iniciativa compta amb el suport de diferents entitats empresarials, tals com l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), la Cambra de Comerç de Mallorca, PalmaActiva i Consorci RIBA de l'Ajuntament de Palma. Actualment la Fundació iBit i les entitats estan en procés de formalitzar aquesta col·laboració mitjançant la signatura de convenis. Precisament l'acte de presentació culminà amb la signatura de tres convenis: amb la Cambra de Comerç de Mallorca, PalmaActiva i Tria Serveis de PIMEM (Unió d'Associacions d'Empreses de Serveis de Mallorca). Fruit d'aquests acords la Fundació iBit ofereix accions formatives en noves tecnologies mentre que les entitats donen suport en la difusió i canalització del servei d'assessorament del Dr. TIC als seus usuaris.

De moment ja s'han realitzat 8 activitats de formació que han beneficiat a més de 110 persones. Les xarxes socials com a mitjà per promocionar les empreses o per crear xarxes de contactes professionals i la gestió empresarial a partir de telèfons mòbils intel·ligents són alguns dels cursos que més èxit han tengut durant els darrers mesos.

Diferents tipus de recursos d'assessorament:

A la web del Dr. TIC es pot realitzar un senzill qüestionari amb el qual s'estableix en quin estat es troba l'empresa en relació amb l'ús que fa dels mitjans tecnològics que té a la seva disposició. Aquest test ha estat creat amb la intenció d'avaluar la maduresa en l'ús de les TIC per part de les pimes, micropimes, autònoms o emprenedors a partir de 14 indicadors representatius tals com la connexió a Internet, el comerç electrònic, la banca electrònica, la signatura digital, la formació TIC,  la seguretat digital, entre d'altres.

Una vegada realitzat l'autodiagnòstic inicial s'ofereixen un seguit de recomanacions i accions suggerides a portar a terme, acompanyades de recursos formatius, tutorials, tallers i informació detallada de com implantar-les. D'aquesta manera, es detecten en quines àrees es pot millorar i quines solucions existeixen per a optimitzar un negoci .

Com fer còpies de seguretat del correu electrònic? què es un gestor de continguts? com es ven per intenet? o què són els anuncis contextualitzats? són alguns dels dubtes que es responen a través d'aquest servei, que inclou un apartat de preguntes freqüents (FAQs) sobre TIC.

A part del servei en línia, les pimes i autònoms interessats en rebre assessorament personalitzat o resoldre consultes específiques poden fer-ho per telèfon (al 971 177 297, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores), via Facebook o Twitter o sol·licitant una reunió presencial amb cita prèvia.  

Iniciativa sorgida des d'un diagnòstic participatiu:

La idea d'aquest servei va néixer arran d'una reunió amb diferents agents empresarials celebrada a finals de 2010 per debatre els resultats de l'estudi "Les TIC a la Pime balearÂ" de l'Observatori Balear de la Societat de la Informació (OBSI) de la Fundació iBit., on va sorgir la necessitat de realitzar un acompanyament personalitzat en la implantació de les TIC als seus negocis. Aquesta iniciativa es va reflectir l'any 2011 en el projecte sodiLAB, el Laboratori de Projectes Sociotecnològics i Digitals de la Fundació iBit, que es materialitzà amb el servei Dr. TIC.

Podeu seguir en el següent vídeo l'acte de presentació de Dr. TIC:
 

 Documents relacionats  
 
 Noticies relacionades  
 • 03-05-2013 - KikiriTIC III: Aprofita el potencial del màrqueting mòbil [+]
 • 03-04-2013 - La Fundació Bit i el Consell Insular de Menorca signen un acord per estendre el servei d'assessorament Dr.TIC a l'illa [+]
 • 11-03-2013 - Aprendre a vendre per Internet, primera xerrada tecnològica de la Fundació Bit i la Cambra de Comerç [+]
 • 26-10-2012 - 15 empresaris aprenen a utilitzar la signatura electrònica i el certificat electrònic [+]
 • 04-07-2012 - L'ajuntament de Felanitx s'afegeix a la iniciativa del Doctor TIC [+]
 • 20-06-2012 - L'Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC) i Fundació iBit signen un conveni [+]
 • 20-04-2012 - L'iBit organitza cursos d'alfabetització digital per a empreses, en col·laboració amb TRIA Serveis de PIMEM [+]
 • 04-04-2012 - Els emprenedors del concurs Eureka coneixen Dr.TIC [+]
 • 29-03-2012 - Els cursos de Dr.TIC arriben a 60 empresaris i emprenedors de PalmaActiva [+]
 
 Activitats relacionades  
 • 27-11-2012 [curs] - Eines gratuïtes per a augmentar la presència a Internet [+]
 • 07-11-2012 [curs] - Facebook per a empreses [+]
 • 30-10-2012 [curs] - Alfabetització informàtica [+]
 • 30-10-2012 [curs] - Crea ja el teu blog amb BLOGGER  [+]
 • 30-10-2012 [curs] - Eines gratuïtes per a tenir presència a Internet [+]
 • 27-10-2012 [curs] - Aplicacions de Google per a la gestió empresarial [+]
 • 26-10-2012 [curs] - Sessió pràctica de signatura electrònica per a empreses [+]
 • 16-10-2012 [curs] - Com controlar la presència de la teva empresa en les xarxes socials [+]
 • 25-09-2012 [curs] - Twitter i Facebook per a donar a conèixer el teu negoci [+]
 • 28-06-2012 [curs] - Curs Els smartphones i les tabletes. Els serveis en el núvol [+]
 • 26-06-2012 [curs] - Tallers "Vens a Internet? El teu negoci sense límits" [+]
 • 21-06-2012 [curs] - Curs Posicionament, localització i visibilitat a Internet [+]
 • 24-05-2012 [curs] - Curs Twitter i Facebook per a la gestió empresarial [+]
 • 02-05-2012 [curs] - Curs Aplicacions de Google per a la gestió empresarial [+]
 • 30-04-2012 [curs] - Curs Connecta't! [+]
 • 23-04-2012 [curs] - Curs "Ja no tenc por a les màquines" [+]
 • 11-04-2012 [curs] - Curs Com controlar la presència de la teva empresa en les xarxes socials [+]
 • 29-03-2012 [curs] - Curs Solucions digitals pràctiques per al teu negoci [+]
 
 Imatges relacionades  
 Empresaris assistents a l'acte de presentació de Dr.TIC  Foto de grup Dr. TIC: Fundació iBit amb els col·laboradors empresarials  Taula de presentació de Dr. TIC
 
 Projectes relacionats  
 • Dr. TIC. Tractament tecnològic per al teu negoci [+]
 
Tornar   Enviar a un amic Imprimir
Parc Bit. Ctra. Valldemossa, Km. 7,4 Edifici 17 - Planta 3ª Porta D-2 07121 Palma de Mallorca Illes Balears, Espanya Tel: +34 971177270/1