>Hemeroteca

Hemeroteca

[23-03-2011] Presentat el portal aforavila.com, el nou mercat ecològic en línia de les Illes Balears

Avui dimecres dia 23 de març a les 10'00h ha tengut lloc, a l'edifici "Sa Granja" de la Direcció General d'Agricultura, la roda de premsa de  presentació del portal aforavila.com, el nou mercat ecològic en línia de les Illes Balears.

Es tracta de la primera plataforma de comerç electrònic per al sector de l'agricultura ecològica i un punt de trobada en línia entre productors i consumidors de productes ecològics. Ara la societat balear pot realitzar la seva compra de manera senzilla i segura. A més d'això, els usuaris del portal trobaran també altres serveis i utilitats adaptades a interessos diversos.

A l’acte hi ha assistit la consellera d’Innovació, Interior i Justícia, Pilar Costa, el director general de Coordinació i Traspassos d'Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, Fernando Pozuelo i, Antoni Forss, tècnic del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE).

El portal parteix d'un ventall d'oferta de prop de 600 productes a la venda i 20 venedors distribuïts en finques, botigues i cooperatives de producció ecològica de les Illes Balears. Així, cada un dels venedors estableix quines són les seves pròpies modalitats de pagament (targeta bancària, transferència, efectiu, contra reembossament) i d'enviament de la comanda (enviament a domicili o recollida a un punt de trobada). Els venedors han rebut la formació suficient per poder mantenir la seva informació actualitzada, la qual pot aparèixer en tres idiomes (català, castellài anglès).

El nou portal, que es va fer públic el passat dilluns 21 de febrer de 2011, disposa d'una mitjana de 80 visites diàries.

Com a entitats participants i fruit d'un conveni de col·laboració, a part de la Fundació iBit, Illes Balears d'Innovació Tecnològica, hi ha intervingut la Direcció General d'Agricultura i Desenvolupament Rural, mitjançant l'Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP) i el Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE). També s'ha comptat amb el suport de les associacions insulars de productors ecològics (APAEMA de Mallorca, APAEM de Menorca i APAEEF d'Eivissa i Formentera) a l'hora de donar a conèixer l'aplicació web entre els productors ecològics, així com amb la col·laboració de l'Institut de Biologia Animal de Balears (IBABSA), Millora Agrària i i l'Herbari virtual de la UIB com aaportadors de continguts.

El projecte ha estat finançat pel Plan Avanza, repartit entre el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i la Direcció General de Tecnologies i Comunicacions de la Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia del Govern de les Illes Balears. 

Noticies relacionades

  • 19-07-2011 - Aforavila participa a la jornada sobre agricultura ecològica i TIC a Barcelona [+]
  • 12-04-2011 - L'estand d'aforavila.com, un èxit a la V Diada d'Agricultura Ecològica de Porreres. [+]
  • 25-03-2011 - Els menorquins ja poden fer les seves comandes de productes ecològics pel portal aforavila.com [+]

Activitats relacionades

  • 23-06-2011 - Jornada "Oportunitats i eines d’Internet aplicades a l’agricultura ecològica" [+]
  • 10-04-2011 - V Diada d'Agricultura Ecològica "Som el que sembram" [+]
  • 26-11-2010 - Curs "Vendre productes ecològics per Internet a través del portal www.aforavila.com"  [+]

Imatges relacionades

 Fernando Pozuelo, Director General de Coordinació i Traspassos d'Agricultura i Pesca i, Pilar Costa, Consellera d'Innovació, Interior i Justícia, en el moment de la seva intervenció.  Fernando Pozuelo, Director General de Coordinació i Traspassos d'Agricultura i Pesca, Pilar Costa, Consellera d'Innovació, Interior i Justícia i, Antoni Forss, tècnic del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE)

Projectes relacionats

  • Noves funcionalitats d'urbanites vivint en el camp [+]
  • Urbanitas vivint en el camp: Activar la demanda de treballs rurals.  [+]
Tornar